måndag 7 februari 2011

Blodsocker vals

Har bestämt mig för att nu får det vara nog med all socker konsumtion! Kan villigt erkänna att jag nog aldrig kommer sluta helt (med tanke på vilken gottgris man är, haha), men nu är det dags att börja skära ner på det. Är ganska duktig på att dricka läsk, vet egentligen inte varför då jag inte tycker att det är överdrivet gott egentligen. Men nu blir det inget sånt på vardagarna!! Inget godis, inget snacks, ingen läsk! Jag kommer dock ha lördagen som en "slarvdag", då jag får unna mig någon. Dock ska det inte vara någon mängd. Bara för att inte känna att det är oöverkomligt. 

Har sedan jag kollat på kursen om näringslära varit ganska sporrad vad gäller ämnet hälsa och kost, och därmed också börjar läsa lite här och där om det. Har letat reda på min bok om näringslära med ett par kända författare inom ämnet, bl.a Martin Brunnberg, William Apró och Fredrik Paulún. 
Har också läst på nätet första kapitlet på boken "Matrevolutionen" med Andreas Eenfeldt. Verkar riktigt intressant! Han beskriver sockrets och det vita mjölet påverkan på vår kost, och presenterar intressant fakta...eller ganska skrämmande fakta om hur mycket mer socker konsumtionen har ökat de senaste trehundra åren. Det handlar om en ökning från 0,1kg socker/person och år till 45kg socker/person och år!!!! Snuskigt! 


Blood suger waltz
Have decided that now enough is enough with all the sugar consumption! I must admit that I probably never will stop completely (given the sweet tooth I am, haha), but now it's time to start cutting down on it. I'm pretty good at drinking soda, do not really know why, because I really do not think it is overly good. But now there will be nothing like that on weekdays! No sweets, no snacks, no soda! However, I will have Saturday as a "sloppy-day", then I may allow myself one. However, it should not be any amount.In order not to feel that it is unattainable.
I have since I've looked at the course on nutrition been quite motivated in terms of substance health and nutrition. I have also begin to read a little about it. Have taken out my book on nutrition with a few well-known writers on the subject, among others: Martin Brunnberg, William Apró and Fredrik Paulún. I have also read online the first chapter of the book "Matrevolutionen" with Andreas Eenfeldt. Seems really interesting! He describes the sugar and white flour impact on our diet, and presents interesting facts ... or rather frightening facts about how much sugar consumption has increased over the past three hundred years. This is an increase from 0.1 kg of sugar per person per year to 45kg of sugar per person per year!! Filthy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...