Nu har jag tänkt slänga upp receptet på kakan i flera dagar men det har inte blivit av. Men nu kommer den. Tjoho. Så plocka fram bunkarna och slickepottarna för den här måste ni testa, speciellt om ni är lika svag för choklad som jag.
Kakan:
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,25 krm salt
100g smör, smält
Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna. Vänd sen ner det i äggsmeten. Smält smör och rör ner den. Häll upp i en smörad och bröad form och grädda i 175 grader i ca 20 min. Ett tips är att göra dubbelsats. Då blir den lite tjockare.
Hallonmoussen:
300 gram hallon
3 gelatinblad
1 ½ dl strösocker
½ dl vatten
2 dl grädde
Passera hallonen. Blötlägg gelatinbladen. Koka socker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med hallonpure och sockerlag. Häll upp på den svala kakan och in i kylen ca 1 tim.
Trevlig bakning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du tittade in! Tack!