torsdag 21 juni 2012

Mjält-tugg, tandgnissel, kalas och pott-funderingar

För att på något sätt ringa in mina senaste dagar så passar den rubriken bra. Jag har ju varit helt värdelös på att blogga de senaste dagarna måste jag ju säga. Här följer därför en liten up-date: 


För det första så om ni tittat in här några gånger förut känner du säkert till att jag har börjat komma igång ordentligt med min träning igen - vilket är helt underbart. Men dock har jag ETT störningsobjekt. Mjält-tugget. Det är helt galet, VAR ENDA GÅNG. Har läst att det finns många orsaker till varför det uppstår men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska göra. Intervall? Hålla ut? Träna magen? Kan man få mjält-tugg om man har dåligt tränade magmuskler? 
Någon som vet? 

För det andra har flisan fått kindtänder. Vilket har resulterat i tre dagar med 40 graders feber och väldigt lite äta och dricka. Igår - Ingen feber. Nej men en ohyggligt tandvärk - Oooo-JA!! Oj oj. Har min tandvärk från rotfyllningshistorian färskt i minnet och jag verkligen led med henne igår. Men idag är det bättre. Mycket bättre. 

För det tredje och fjärde fyllde G 16 bast i går vilket firades med en hög med kakor och tårta som hon till mesta delen bakat alldeles själv. Nu när det äntligen blivit sommar har jag börjat fundera på hur vi ska börja någon form av "pott-tränging" av lilleman. Det är svårt. Vart börjar man liksom? Funderar mycket på det just nu. Tar en dag i taget. 


Idag ja då ska här packas minsann. Jojo. För imorgon tar vi första bästa båt som mest troligt heter "öfarar'n" över till Holmön i Umeå skärgård (tillhör det skärgården, säger man det?) för att fira midsommar med Mannens bästa Fredrik med familj. Det mina vänner kommer bli härligt. Förstås blir det både nubbe och sill. På riktigt svenskt vis. 
4 kommentarer:

 1. Jag glömde...Om du tar en sten eller en kotte ska du ha lite "jord" också runt den när du håller i den...

  SvaraRadera
 2. Vi köpte en potta för ett bra tag sen, tänkte att vi kunde börja lite smått när Elly luftar rumpan och sätta henne på den. Men hon är inte alls intresserad, sätter vi henne på pottan reser hon sig bara upp. Men den får stå kvar på golvet i alla fall också försöker vi på nytt lite då och då, hon är ju ändå så medveten om när hon kissar och bajsar.

  SvaraRadera
 3. M har varit lite så också. Tror på det du säger att man får prova lite då och då, tillslut lossnar det.

  SvaraRadera
 4. Vi har också försökt introducera pottan här hemma men han är helt ointresserad. Försöker uppmuntra att vara utan blöja men no no, den vill han ha på. Han springer till soffan och skriker "Jag kissar! Jag kissar!" för där vet han ju att han inte får kissa och får på en blöja med en gång. Eh...? Ska man vänta då eller? Känns bara som det är läge nu, hundra gånger enklare att göra det nu på sommaren också.
  Sen är det ju nappen. Hur gör man?! Den tycker jag nästan är värre, den skulle jag önska att han slutade med snarast... Tips?! Kram Erika

  SvaraRadera

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...