tisdag 18 september 2012

Det här med matsedel

Det är en fasligt bra grej asså! Verkligen. Jag insåg där veckan innan jag skulle börja jobba att det här med middag det kommer aldrig gå om jag inte har en meny att följa. Jag menar verkligen ALDRIG! Lovar att det hade blivit ugnspannkaka och makaroner med korv varannan dag. Men nu är vi alltså inne på 5 veckan med matsedel och det går riktigt bra! Hämtar mycket inspiration från kokböcker, billigaveckan från ICA och buffé/Mersmak. 

Det kan dock vara lite pilligt att få ihop det. Jag menar man vill ju att det ska vara någorlunda hälsosamt och varierat. Mina riktlinjer är i alla fall: 1 veggo och 1 fisk i veckan. Inte för mycket socker och (fel)fett. Soppa lite nu och då :) 

Det kan se ut ungefär så här: 
Måndag - Ugn's frittata
Tisdag - Lax i ugn
Onsdag - Biffar med blomkålsmos
Torsdag - Grönsakssoppa
Fredag - Kyckling med Rotfrukter

Måndag - Pasta med Tonfisksås
Tisdag - Skinka, ris och sparris
Onsdag - Kyckling med Jordnötssås och gurksallad
Torsdag - Grönsakscurry
Fredag - Pasta med kryddkorv och wokade grönsaker

Det har blivit endel test och nya maträtter och det har varit ganska roligt också. Sen att vissa saker knappt gick att äta - pja, inte bra! Den här jordnötssåsen tex. isch! Tanken är att man efter de häringa 6-8 veckorna gör en utvärdering och sen kan göra en fast matsedel på X antal veckor. 

Vad händer annars då? Ja, vi har ju åkt på förkylning igen efter allt de här tokspringandet i lördags. (vilket var så sjukt roligt btw nästa år kanske man kan få sällskap av låt oss säga Henko, Lassemaja, och Tessa!?). Och jo, är ruskigt dålig på de här bloggandet just nu. Skämmes! Förhoppningsvis kommer jag igång när jag (min kropp) kommit in mer i rutinerna att stiga upp sjukt tidigt! 

Må väl, ät glatt, och kramas! 
1 kommentar:

  1. Å så duktig du är som skriver matsedel, det skulle jag oxå behöva göra för att vara lite mer planerad. Duktiga du! Kram

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...