torsdag 28 juli 2011

Nostalgi-tripp

En mindre paus i bloggandet har det råka bli de senaste dagarna. När det är sommar är det så mycket som man vill hinna med att göra innan det blir mörkt och kallt igen. 


Igår till exempel tog vi oss en tripp ut till idylliska och nostalgiska Ulvön. Har inte varit där säkert sen vi gick i mellanstadiet eller möjligt högstadiet. Det var hur som helst längesen och väldigt trevligt besök på denna vackra ö i Höga Kusten världsarv. 




Vi hade sällskap av R's bror och familj. Det enda som var lite tråkigt var att de flesta hann stänga ganska snabbt på ön, vilket jag finner rätt konstigt i dessa semestertider. Vi var helt enkelt ute för sent på dagen. Så ett tips till er andra som vill ut, åk med båten på morgonen. 




Ruben gav oss en egen liten visning där de tillverkar surströmmingen. Och då tror man genast att det ska lukta förfärligt, men det gjorde det inte! 







På det här mysiga lilla fiket (som drivs av Ruben själv) tog vi vårt fika när vi anlände till ön. Vi klev av båten vid Fjären och gick till Ulvöhamn. 


Gamla kapellet som är från 1622. Anses vara västernorrlands äldsta daterade trähus. Var rivningshotat 1800 men Oskar II betalade 200 riksdaler till renovering och därför står det än kvar. 




1 kommentar:

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...