måndag 21 februari 2011

Inställning

Jag prenumererar på nyhetsbrev eller så kallade "veckans peptalks", men har sällan engagerat mig att riktigt läsa dem. Förrän idag. Varför vet jag inte riktigt. Mycket kanske för att mycket i sånna här mail inte kommer med när man får dem i mobilen (är inte jätteofta in på min mail på vår dator). Olof Rölander heter iaf den mentala tränaren som driver bloggen/siten där jag "signat upp" för nyhetsmailen. Hans sida hittar du på http://www.upphopp.se. Man borde verkligen öva sig att tänka mer positivt i alla situationer för det är ju ingen hemlighet att om man går in med en bra inställning istället för en dålig GÅR det ju faktiskt bättre. Vill rekommendera dessa mail. Idagens skriver han om konsten att inte störa sig på "småsaker" och via en länk till hans blogg hittar du bl.a. detta som jag tyckte va bra:  


"Behövs lite extra motivation idag? Har glöden inom dig falnat en aning? Ställ dig då de här fyra frågorna:

1. Varför?
Varför engagera sig egentligen? Varför kämpa sig upp tidigt på morgnarna och varför sätta upp höga mål? Varför köra armhävningar, äta rätt, tänka positivt, göra det där lilla extra, varför bry sig?

Detta är egentligen rätt berättigade frågor. Svaret på dem kommer i fråga nummer två:

2. Varför inte?
Varför inte se hur bra du kan bli, hur höga mål ni kan nå, hur vältränad du kan vara och hur mycket du kan utvecklas? Varför inte skapa din egen framtid och våga utmana dig själv att bli ännu bättre, ge ännu mer. Varför inte?

Det här leder oss snabbt in på fråga nummer tre:

3. Varför inte Du?
Vem har sagt att Du inte kan? Varför inte Du den här gången? Det finns så många vittnesuppgifter på människor som lyckats med sämre förutsättningar. Du har styrkan, intelligensen, kontakterna, energin. Målmedvetenheten finns där, så varför inte Du?

Slutligen, låt mig få fråga dig följande:

4. Varför inte Nu?
Det här är den bästa av tider att vara vid liv. Det har aldrig varit bättre timing att satsa framåt och gå mot något ännu bättre. År 2011 ligger framför dig, du har allt inom dig som du behöver, så varför inte Nu? Nu är en bra tid. Det finns ingen anledning att vänta.


Ställ dig dessa fyra frågor idag och känn hur du fylls av energi till att göra det du vet att du kan. Varför inte Du och varför inte Nu?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...