onsdag 9 februari 2011

Nytt försök imorgon!(?)

Har vid ett par tillfällen provat baka glutenfria kakor eftersom R's mamma är intolerant, men bara misslyckats. De flyter ju bara ut!! Går alldeles utmärkt att göra mjuk-kakor men hårda...icke! Nu hade vi hittat ett recept med potatismjöl istället för mjöl eller glutenfrittmjöl. Men gissa vad...jo de flöt ut de me!! 
Men det är ju tur att man har snabbhjälpen nära till hands - Internet! Vad skulle man göra utan det...haha. Googlade "lyckas med glutenfria kakor" och hittade ett tips på att man ska öka mjölmängden med ca 50% plus tillsätta lite fiberhusk. 
Blir till att prova det nästa gång! 


Trying again tomorrow
Have a couple of times tried to bake gluten-free cookies because R's mother isintolerant, but just failed. They just float out! Is perfectly acceptable to make softcookies but hard ... not! Now we had found a recipe using corn starch instead of flouror gluten free flour. But guess what ... yes, they floated out also!
But it's lucky to have quick help at your fingertips - the Internet! What would we dowithout it ... haha. Googled 'success with gluten-free cookies "and found a tip that one should increase the amount of flour by about 50%, plus add a little fiberhusk.
Will to try it next time!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...