måndag 19 december 2011

Avancerat

Nu är det vardag och vi har nu lämnat pyjamasen och understället i tvättstugan och istället krupit ner i...Mjukisbyxor! hehe. 


Ja, så är det faktiskt. 


Har tillbringat dagen med att göra bort lite "måste fixa till saker i hemmet"- listan. Sytt upp gardiner, kortat andra gardiner, ordnat upp lite i kaoset på vårt kontor. typ kastat ett ton onödigt sparade papper, magasin och kataloger. 


Hittade bland annat ett papper från när jag gick, jag tror 9:an, ja vi kan säga en evighet sedan. I alla fall på det här pappret finns det några tankar som sätter händelser från andra världskriget i ett lättare begripligt perspektiv. Så här står det: 


"I förintelsen dog omkring 6 miljoner msk. Föreställ dig att de alla skulle komma in genom dörren. Anta att det tar 1sek för varje person att komma in. Det skulle då ta 2 månader, 9 dagar, 10 timmar och 40 minuter för alla att komma in."


"Tänk dig att varje person som dog i förintelsen skulle motsvara en centimeter på en linjal. Om vi skulle lägga alla centrimetrarna bredvid varandra så skulle vi få en 6 mil lång linje." 


"Eichmanns transportofficer transporterade 1 miljon judar till Auschwitz. Hans straff blev 9 år, han avtjänade 6 år. dvs 3 min per offer


Ganska sjukt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...