söndag 18 december 2011

Godis i olika varianter

Några simpla godisar att göra till jul. Det enda du behöver är choklad i olika varianter.

Vi använde vit blockchoklad, marabous mjölkchoklad och mörka choklad, 200g hasselnötter, och puffat ris och lite polkagriskross jag hade över sen att kakbak. Till trillingnötterna hade vi 100g choklad till 100g nötter. Risbräcken körde vi lite på känn.

Tänk på att inte använda för hög temp när du smälter chokladen och om du gör vattenbad undvik ångan, annars förstörs chokladen. Vill ni ringla godisbitarna som jag gjort här fungerar det bra att smälta en-två rutor direkt i en plastpåse i en bunke ovanför ett vattenbad. Då får du inget spill.

Igår tillbringade jag dm i pyjamas och idag har jag sprungit rund och gjort godis i understället. Härligt med helg! Nu fattas det bara lite knäck. Får bli em, eller i morgon.





2 kommentarer:

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...