måndag 28 mars 2011

Dumpstring

Lyssnade på P3 idag. De hade ett inslag som handlade om "dumpstring" eller sopdykning som man skulle säga på svenska. De hade en tjej som var gäst som utövade detta. Hon berättade att de ett par av de bästa fynden hon gjort och som var ganska ovanliga att hitta var öl och 8hg godis. 


Jag kan hålla med om att i varu- och konsumtions världen slängs det otroligt mycket "riktiga"  grejer kanske helt i onödan. MEN förde har jag inte ens en tanke på att jag någonsin ens skulle göra ett försök att "dumpstra". Känns bara inte helt ok. Däremot kan jag tycka att det är ganska dålig stil av de butiker, som den här tjejen berättade, häller sköljmedel och annat över varorna bara för att avsiktligt förstöra dem. Jag kan tycka att är det någon som har användning för något som butiken ändå ska slänga varför kan de då inte få ta tillvara på det? 


Min spontana frågeställning blev: Finns det inte något typ härbärge eller liknande verksamhet som butikerna skulle kunna skänka dessa "mindre bra", skamfilade produkterna till istället för att bara "slösa" bort det? Hade inte det varit en ganska bra grej. Stödja den verksamheten och ge lite hopp åt hemlösa och andra utsatta som har det otroligt svårt i vårt samhälle. 



Listened to P3 today. They had part that was about "dump string" or sopdykning asone would say in Swedish. They had a girl who was a guest who practiced this. She said that the some of the best bargains she did and that was quite unusual to find where beer and candy 8HG.

I can agree that the supply and consumption worldwide are throwning far too much"real" stuff perhaps unnecessarily. BUT I have not even thought of that I would evereven make an attempt to do it myself. Feels simply not ok. However, I think it's prettybad manners of the stores, that this girl told, pour fabric softener and other goods overjust to deliberately destroy them. I would think that it is someone who has use forsomething that the store still will throw why can not they get to take advantage of it?

My immediate question was: Is there any type shelter or similar activities that storescould donate them "less good ", tarnished products to instead of just "wasting" it away? Had not it been a pretty good thing. To support the business and give some hope to the homeless and other vulnerable who have the hardest part of our society.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittade in! Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...